Emil Schou gik fra fejedreng til tømrerlærling hos ABC Pavilloner og udviklede sine færdigheder

Jobbet som fejedreng reddede Emil gennem folkeskolen

Fra fejedreng til tømrerlærling

Emil Schou fra Engesvang har taget turen fra fejedreng til tømrerlærling hos modulproducenten ABC Pavilloner.

Som 15-årig fandt Emil motivation til at færdiggøre 9. klasse via et fritidsjob som fejedreng. Jobbet blev en redning for den ordblinde dreng. Tidligere havde han kæmpet med både koncentration og matematik i folkeskolen. I dag, som 18-årig, er Emil tømrerlærling på andet år samme sted..

Jeg er ordblind og havde svært ved at koncentrere mig i folkeskolen. Jeg har aldrig været en stor bognørd. Matematik gav heller ikke meget mening, indtil jeg fik et fritidsjob som fejedreng hos ABC Pavilloner i 2021, fortæller Emil Schou. Han er i dag fyldt 18 år og fortsætter:

Efter noget tid som fejedreng fik jeg lov til at prøve flere opgaver, hvor matematik blev brugt i praksis. Pludselig gav det hele mening. Det blev spændende at regne tal sammen. Mine matematikkarakterer gik fra 4 til 10 og 12.

Vigtigt med skolepraktik og fritidsjobs

Hos ABC Pavilloner kunne de se, at Emil Schou havde både hoved og hænder godt skruet på til at blive tømrer. Derfor gik han fra fejedreng til tømrerlærling i virksomheden.
Emils historie fortæller Kjeld S. Facius, direktør i ABC Pavilloner, at det er vigtigt at give folkeskoleeleverne mulighed for at prøve praktiske fag tidligt i deres skolegang.

Erhvervsuddannelserne har i mange år lidt under en opfattelse af, at de ikke er prestigefulde nok, men heldigvis ser vi nu en holdningsændring blandt de unge. For at fortsætte den positive udvikling er det vigtigt at vække interessen for håndværksfagene allerede i grundskolen. Her står de unge overfor at vælge mellem en erhvervsfaglig eller gymnasial uddannelse. Vi hjælper gerne – enten via fritidsjob som i Emils tilfælde eller ved at fortælle om mulighederne på messer og lignende, siger Kjeld S. Facius.

Uddannelsesmesse skaber kontakten

Emils solstrålehistorie er også for Ikast-Brande Kommune et bevis på, at de unge skal eksponeres for alsidige uddannelsesmuligheder i en tidlig alder. Det sker bl.a. på kommunens årlige uddannelsesmesse, hvor ABC Pavilloner også deltager sammen med andre lokale virksomheder.

Uddannelsesmessen er både for elever og forældre, og således er der grobund for gode snakke derhjemme. Vi har et godt samarbejde med lokale uddannelsesinstitutioner og virksomheder i kommunen. De møder eleverne i øjenhøjde, fortæller Gitte Kolding Mortensen. Hun er faglig koordinator og uddannelsesvejleder hos Unge og Uddannelse i Ikast-Brande Kommune og fortsætter:

For virksomhederne er det vigtigt at vise flaget og gøre sig attraktive for de unge. Det øger chancerne for at tiltrække lærlinge og praktikanter. På messen er der rig mulighed for dette. Mere end 1.100 besøgende deltager hvert år. Der er ingen tvivl om, at uddannelsesmessen fører til mange gode kontakter mellem virksomheder og unge.

Emil Schou, tømrerlærling, står sammen med sin mester Bo Forsingdal i produktionen hos ABC Pavilloner
Unge besøger ABC Pavilloners stand på uddannelsesmessen i Ikast-Brande Kommune for at høre om lærepladser som tømrer, VVS'er og elektriker.

Tilbage