SVANEMÆRKET SIKRER KVALITET OG UDVIKLING

ABC Pavilloner - Svanemærket

Miljø, natur og klima er en vigtig del af vores samfundsansvar. Vi som virksomhed arbejder for og på at minimere miljøbelastningen. I ABC Pavilloner bruger vi i forvejen mange svanemærkede materialer, som vores underleverandører producerer til modulerne og samtidig har vi gennem en en lægere periode arbejdet med recycling og derigennem øget genanvendelsen af byggematerialer fra vores pavilloner med 80 – 90 %. Med de 2 svanemærket licenser til bolig og børnehave har vi nu fået en blåstempling af vores tilgang til præfaberikeret modulbyggeri.

Du har mulighed for at læse artiklen Svanemærket byggeri for store og for små her

Kort om svanemærket byggeri

En svanemærket bygning er godt isoleret. fx. er energiforbruget i et svanemærket hus minimum 25% levere end de krav loven stiller til nybyggeri.

Der er strenge krav til miljø- og sundhedsskadelige stoffer i kemiske produkter som fugemasse, spartel, maling, lim, lak og olier. Det samme gør sig gældende for byggeprodukter som eksempelvis afløbsrør, elrør og væg- og gulvbeklædning, køkken- og baderumsindretninger, vinduer og ventilationssystemer.

De skrappe krav til indholdet i produkterne skåner ikke alene miljøet, men også håndværkeren og de kommende brugere, der er mindre udsat for sundhedsskadelige afdustninger. Det bidrager til et godt indeklima samt mulighed for genbrug af byggematerialer, når de engang skal udskiftes.

Desuden er der krav om, at affaldet skal kildesorteres på byggepladsen, sådan så det bliver muligt at genanvende det.

Download faktaark om svanemærket byggeri her