Hvordan er det at være bygningskonstruktør hos en modulbygger?

Byggelederen Rasmus Bundgaard Buhl er begejstret for de korte og hurtige processer, der er gældende for modulbyggeri og hverdagen som bygningskonstruktør hos en modulbygger. Der stilles høje krav til koordineringen, for at modulerne kan være 80% færdige inden de forlader produktionen, men det er vigtigt at der tages stilling til stort set alle detaljerne, som der skal være i det færdige byggeri.

Modulbyggeri danner rammen for sammenhold

Rasmus Bundgaard Buhl er, udover at være uddannet bygningskonstruktør fra VIA University College i Aarhus, udlært tømrer. Denne kombination af erfaring har givet ham en god forståelse for hele sammenhængen i byggeprocessen. I funktionen som byggeleder ser han både kollegaer på kontoret, i produktionen og i skurvognene på byggepladserne.

De mange kontaktflader i løbet af byggeriets faser, hvor både tømrere, VVS’ere og elektrikere er involveret, er hvad der gør modulbyggeri unikt. Det tætte samarbejde med nøje at gennemgå og planlægge hele processen giver samtidig et tæt sammenhold.

Spildtimer er der ikke mange af i hverdagen

For Rasmus Bundgaard Buhl er hverdagen utroligt varierende i en kombination af arbejde på kontoret, møder på byggepladsen og samarbejde med håndværkerne i produktionen. Som byggeleder fungerer han som bindeled mellem de mange forskellige håndværkergrupper i produktionen og ledelsen. Det er derfor vigtigt at han udnytter tiden og har det samlede overblik så byggeprocessen er velkoordineret og effektiv.

Vil du høre mere om, hvordan det er at være bygningskonstruktør hos en modulbygger? Se mere om praktik- og jobmuligheder her.

Tilbage